Modificeringskit til dieselmotorer

En stor del af vores erfaring med planteolieteknologi til motorer kommer fra vores mangeårige samarbejde med ELSBETT - der har stået fader til mange motortekniske løsninger(ca. 400 patenter), og som må betragtes som verdens førende og den originale aktør på markedet. Desværre lukkede firmaet ved udgangen af 2010 efter kort periode med insolvens. Navnet eksisterer dog stadig i bla. Holland og England. Mange af produkterne markedsføres nu af firmaet ANC der drives af en tidligere ingeniør fra ELSBETT. DAJOLKA forhandler produkterne fra ANC, men tilbyder også egne produkter.

Vi tilbyder modificeringskit til dieselmotorer, som kan installeres af alsidige automekanikere eller af dygtige gør-det-selv folk. Vi foretager også modificering hos os eller hos dig, eller henviser til værksteder med erfaring. Vi arrangerer Raps-Det-Selv workshops i samarbejde forskellige aktører, typisk på Tekniske Skoler for automekanikere eller i Auto Værksteder, eller små hold med 1 eller 2 biler på vores egen adresse.

Nedenfor vises en oversigt over der forskellige modificeringssystemer der tilbydes, og vi har udarbejdet et mere detaljeret beskrivelse af de mest populære systemer. Så vidt det er muligt konverteres motorerne med 1-tank systemer, dvs. at man kan anvende 100% rapsolie. I flere tilfælde, f.eks. ved mange moderne dieselmotorer med direkte indsprøjtning, er det endnu ikke muligt at tilbyde 1-tank systemer. I stedet anvendes 2-tank systemer, hvor motoren startes og stoppes på diesel fra en separat tank.

Inden man beslutter sig for at konvertere sine køretøjer er det vigtigt at vurdere, om køretøjerne og deres kørsels- og belastningsmønster egner sig til drift på Ren Planteolie. Det er især vigtigt for moderne dieselmotorer med direkte indsprøjtning. Med disse motorer er længere ture ad gangen under en vis minimumsbelastning altid bedst for motoren og for emissioner. Omvendt er der mange køretøjer i bymæssig trafik som kører mange korte ture og meget tomgang. Disse egner sig ikke til planteoliedrift. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Konvertering og konverteringskit tilbydes til stort set alle typer dieselmotorer (indsprøjtningssystemer), med eller uden turbo. Det er en fordel hvis motoren er udstyret med katalysator, mens drift med originalt monterede lukkede partikelfiltre endnu ikke er tilstrækkelig afprøvet, og tilbydes derfor ikke. Rapsoliedrift med eftermonterede åbne partikelfiltre fungerer uden problemer.

 Oversigt over forskellige ombygningssystemer.

Køretøj/motor kategori Ombygnings-
system
Ændring
dyser
Ændring
dysetryk
Ændring
motorstyring

Person- og varevogne, små industrimotorer

       
Forkammermotorer (IDI)
(de fleste motorer frem til 1995-2000)
1-tank Ja Ja Nej, dog benyttes motorstyring(hvis forefindes) til at ændre glødetid mm.ved start.
Motorer med direkte indsprøjtnings (DI) og fordeler indsprøjtningspumpe
(Første generation TDI/SDI fra VW, AUDI, SEAT, SKODA m.fl.)
1-tank Nej Ja Nej, dog benyttes motorstyring til at ændre glødetid mm.ved start.
Motorer med direkte Pumpe Dyse indsprøjtning (PDI) (anden generation TDI/SDI fra VW, AUDI, SEAT, SKODA m.fl.) EDC15,15+,16 1-tank Nej Nej Ja
Andre motorer med direkte indsprøjtning (DI) (Common Rail, m.fl.) 2-tank Nej Nej Nej
Små industrimotorer (IDI)
Se 1-tank systemer til forkammermotorer
1-tank Ja Ja Nej
Små industrimotorer (DI) (2-tank) Nej Nej Nej

Lastbiler, busser, landbrugs- og entreprenørmaskiner, store industrimotorer mm. (DI) (Pumpe Dyse, Common Rail, m.fl.)

       
Traktorer, lastvogne og busser mm. (DI) 2-tank Nej Nej Nej
Store industrimotorer (DI) 2-tank Nej Nej Nej

Modificeringssæt:
Send prisforespørgsel med oplysninger om bilens årgang, samt motorens volumen(ccm) og hk.

Se priseksempler på rapskit på vores WebShop

Reservedele til Rapsbiler
Vi lagerfører de mest almindelige brændstoffiltre som anvendes i forbindelse med Elsbett modificeringssystem, samt enkelte andre komponenter.

Installation af ombygningssæt:
Vi kan foretage installationen af ombygningssættet. Det tager normalt 14-18 timer at installere og afprøve systemet, samt yderligere 2 timer hvis der skal monteres dieseltank til eksisterende oliefyr på bilen. Nogle installationer foretager vi selv på egen adresse, mens andre foretages i samarbejde med værksteder. I nogle tilfælde instruerer/monterer vi hos kunden med vores mobile værksted. Endeligt kan man deltage på et af vores Raps Det Selv kurser.

Tilbage - WebShop


DAJOLKA, Dalmosevej 2, DK-9330 Dronninglund, Danmark. Kontakperson: Niels Ansø
mob.: 4241 5139,  email: info@dajolka.dk
© 2018
www.DAJOLKA.dk , www.DAJOLKA.net