Nyt & Aktuelt fra DAJOLKA om planteolieteknologi

Dato Beskrivelse
20/12/14 DAJOLKA nyhedsbrev december 2014 - Ny afgift på bioolie til opvarmning fra nytår, mm.
Det er længe siden at vi har udsendt nyhedsbrev fra DAJOLKA. Den lange pause skyldes, at vi har haft travlt med mange spændende projekter og aktiviteter i Danmark og i udviklingslande. Med dette nyhedsbrev tager vi hul på at fortælle lidt om alt det spændende der er sket siden sidst.

Læs nyhedsbrevet

13/7/13 Fra England til Mongoliet på planteolie.
The Mongol Rally 2013 startede i England. Et dansk hold deltager med en Skoda Fabia, som DAJOLKA har ombygget til Ren Planteolie.
Følg de danske deltagere på:
www.therollingpotatowagon.com
www.facebook.com/Rollingpotato
www.theadventurists.com/the-adventures/mongol-rally/teams/the-rolling-potato-wagon
2/5/13

Food<>Fuel debat.
Følelserne har stadig frit spil i den vestlige verden´s debat om anvendelse af spiselige afgrøder til energiformål, som bla. i Mellemfolkeligt Samvirke´s store kampagne imod "mad benzin". Hvorfor fokuser MS m.fl. udelukkende på dårlige og tåbelige projekter, frem for at vise nogle af de mangle fornuftige projekter der støtter lokal udvikling?

Vi kan anbefale at læse denne artikel med tilhørende debat:
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/02-05-13/ms-kampagne-er-vildledende-og-m-ske-direkte-skadel
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/04-05-13/debat-om-biobr-ndstof-rosenr-de-nuancer-eller-sort

15/2/09 Høring af forslag til lov om biobrændstoffer
28. januar 2009 sendte Energistyrelsen forslag til ny lov om biobrændstoffer i offentlig høring frem til den 16. februar 2009.

Læs høringssvar indsendt af Jacob Bugge, C & J Bugge, og Niels Ansø, DAJOLKA

1/10/08 Exploring the Food-Fuel Relationship in Rural Development
Guest blogger Peter Moers is economist and the regional coordinator for the Social Trade Organization in Central America. He has worked in several countries in Central America, West Africa and in The Netherlands in small enterprise, cooperative, rural and local economic development. He believes that local production for local markets is an underexplored development strategy and that biofuels offer a unique opportunity to many rural areas to create strong, diversified and stable local economies.
16/5/08 Bøffer eller brændstof?
Indlæg af professor Claus Felby til debat møde "Bacon eller bioenergi?", afholdt af Realdania for medlemmerne deres Landbrugsforum.
Glem sensationspressen. Dansk landbrug kan levere biomasse til både fødevarer og energi. Udfordringen består i at finde den rigtige balance mellem energi, miljø og fødevarer, mener professor Claus Felby fra Københavns Universitet.
27/6/08 Ødelægger biomasse markerne?
"Hvor meget biomasse kan vi fjerne, før det får (negativ) indflydelse på vores marker?"
Læs svar af Professor i Træ- og Biomasseteknologi på KUs Biovidenskabelige Fakultet, Claus Felby, på Ingeniøren.dk
11/6/08 Går i rette med »uhellig alliance«
Mariann Fischer Boel kritiserer olieindustrien, fødevareindustrien og bilindustrien for kampagne mod biobrændstoffer.
Læs artikel i Vækst 2-2008
29/5/08 Ansvarlig dyrkning af biobrændstof forårsager ingen lattergas emission (N2O)
Et omfattende biobrændstof drivhusgas studie tilbageviser Nobelprismodtager P.J. CRUTZEN's konklusioner, og viser at første generations biobrændstoffer vitterlig er bæredygtige, når de produceres som en integreret del af ansvarlig landbrugsdrift.

Læs pressemeddelelse fra EPPOA:
http://eppoa.org/docs/PRESS_RELEASE_EPPOA_29.05.2008_dk.htm
29/5/08 Biobrændstof eller Mad?
Biobrændstoffer generelt anklages for tiden for at være årsag til fødevaremangel og de stærkt stigende fødevarepriser. Der findes imidlertid mange muligheder for at øge produktion af både biobrændstof og madvarer i harmoni med hinanden - og flere peger nu på at efterspørgslen på biobrændstof kun har marginal indflydelse på de aktuelle madpriser. Stigende fødevarepriser kan også betyde større indtjening for verdens fattige bønder - og kan dermed også være til fordel for verdens fattige.

I det følgende henvises til en række nye artikler om dette emne:

Må vi velge mellom biodrivstoff og mat? (Norsk)
Noen sjokkeres ved tanken på bruk av dyrket mark til noe annet enn mat. Men når protesterte noen sist mot tulipaner, kaffe eller bomullsklær? Disse hverdagslige varene produseres på matjord, men man hører sjelden noen be om importforbud på bomullsklær. Dette skriver Gunstein Instefjord, leder utviklingspolitisk avdeling i Kirkens Nødhjelp og Einar Håndlykken, daglig leder i Miljøstiftelsen ZERO i denne kronikken. Kronikken står også på trykk i Dagbladet i dag.
Læse hele artiklen på ZERO.no

Afrika kan mætte alle sultende i verden
Hvis potentialet i Afrikas landbrugsjord udnyttes fuldt ud, kan udbyttet fra afgrøderne fem-ti-dobles og dermed få verdens kornlagre til at vokse med 20-33 procent.
Læs hele artiklen på INGENIØREN.dk

Landbruget: Biobrændstof betyder intet for madpriser
KØBENHAVN: Øget efterspørgsel på biobrændstof er blevet tildelt skurkerollen i diskussionen om de stærkt stigende priser på fødevarer, men Dansk Landbrug er dybt uenig i en udlægning.
Læs hele artiklen på NORDJYSKE.dk

Biobrændsel ikke skyld i høj madpris
Små lagre, underproduktion, spekulation og panik er hovedårsagen til de nuværende høje fødevarepriser, mener OECD.
Læs hele artiklen på Landbrugsavisen.dk

15/5/08
Ingen eller kun små N2O udledninger fra flydende biobrændstoffer.
Gendrivelse af ACP biobrændstofpapiret ud fra efterviselige kilder og beregninger på http://www.ppo.bugge.com/DK/index.html
13/5/08 Første cylinder græsklipper på rapsolie.
Vi har netop afleveret en Jacobsen B1900 cylinderklipper til
Sandmosen, Gartnerskolen under AMU Nordjylland. Græsklipperen bruges til fodbold- og golfbaner, og er den første af skolens maskiner der skal konverteres til rapsolie. Den kan prøves når skolen afholder Grøn Fagmesse den 12. juni 2008 kl. 9.00-15.00. Kontakt Leif Johnsen fra Sandmosen på Tlf. 9633 2651, mob 2070 0469 eller lj@amunordjylland.dk.
Læs mere om maskinen her.
1/1/08 PPO motorcykel til DAKAR rally 2008
Henning Bitch startede i dag fra Uggerhalne med første destination Lisabon, for at overvære åbningen af DAKAR Rally 2008, og for at følge rallyet det første stykke ind i Nord Afrika indtil Sahara.
Læs mere på http://www.ppo-mc-global-tour.dk / tour´s
6-7/9/07 Første Internationale PPO Kongres i Erfurt Tyskland.
Her kan man møde PPO eksperter fra hele verden, især tyskland. Der vil være præsentationer og diskussioner om mange emner relateret til Ren Planteolie Teknologi, f.eks. dyrkning, anvendelse, politik, miljø osv. I forbindelse med kongressen er der udstilling hvor firmaer udstiller PPO relaterede produkter.
Læs mere her: http://www.plant-oil-congress.info
2/9/07 PPO motorcykel på "ryste tur" i Europa.
Henning Bitch´s PPO motorcykel kører første længere tur for at afprøve den efter diverse ændringer forud for jordomrejsen.
Læs mere på http://www.ppo-mc-global-tour.dk / tour´s
13/4/07 Første motorcykel ombygget til rapsolie med 1-tank system.
Vi har netop konverteret så vidt vides verdens første motorcykel ombygget til planteoliedrift med 1-tank system. Motorcyklen tilhører eventyreren Henning Bitsch, Uggerhalne ved Vodskov, der vil køre jorden rundt på motorcyklen for miljøets skyld.
Læs mere herom på http://www.ppo-mc-global-tour.dk

Tilbage - WebShop


DAJOLKA, Dalmosevej 2, DK-9330 Dronninglund, Danmark. Kontakperson: Niels Ansø
mob.: 4241 5139,  email: info@dajolka.dk
© 2018
www.DAJOLKA.dk , www.DAJOLKA.net